Çin’den Gelen Hayvansal ve Tarımsal Ürünler Hk.



 

 

 

 

 

Lutfen Resimleri Goruntuleyiniz

Lutfen Resimleri Goruntuleyiniz

 

Lutfen Resimleri Goruntuleyiniz
İLGİLİ SEKTÖR: Hayvansal ve Tarımsal Ürünler

Konu:  Çin’den Gelen Hayvansal ve Tarımsal Ürünler Hk.

Duyuru Özeti:

Çin’den yapılan tarım ürünleri ithalatının 2. bir talimata kadar durdurulmasına ilişkin duyumlarımız geçtiğimiz günlerde paylaşılmış, ancak geçen süre içerisinde resmi herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Muhtelif şehirlerde sahada bulunan çalışanlarımız vasıtasıyla konu gerek gümrük idareleri, gerekse de il tarım müdürlükleri nezdinde yakından takip edilmekte olup,

   —  Çin’den gelen veteriner kontrolune tabi canli hayvan ve hayvansal urunler ile hayvansal yan urunlere (iceriğinde mikroorganizma ve hayvansal içerik bulunan ürünlerin) ilişkin yasağın devam ettiğine,

   —   Mutfak eşyası, bitkisel gıda, yem ve gıda ile temas eden madde ve malzemeler için ithalat yasağının kaldırıldığına,

Dair duyumlar alınmaktadır.

Konuya ilişkin şu ana kadar yapılmış tek resmi açıklama Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğünün yazısına istinaden İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölge Müdürlüğünce yapılmıştır.  Bahse konu yazı gereğince 01 ile 24 üncü fasıllar arasında yer alan hayvansal ve tarımsal tüm ürünlerin tamamının serbest bölgelere girişi ikinci bir talimata kadar durdurulmuştur.

Konuya ilişkin yazıya ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Not  : İlgili kurumların açıklamaları yakından takip edilmekte olup, konuya ilişkin herhangi bir gelişme olması halinde bilahare duyurulacaktır.

Saygılarımızla,
Mevzuat Servisi

Duyurumuz ile ilgili görüş ve sorularınız için: 
[email protected]