Amerikan Ticaret Ve Kalkınma Ajansı (USTDA)’nın LNG Sektörüne Destekleri Hakkında




 

Lutfen Resimleri Goruntuleyiniz

İLGİLİ SEKTÖR: Genel 

Konu: Amerikan Ticaret Ve Kalkınma Ajansı (USTDA)’nın LNG Sektörüne Destekleri Hakkında

Duyuru Özeti:

Gaz ile ilgili altyapıların desteklenmesine ilişkin tüm dünyada çalışmalar yürüten Amerikan Ticaret Ve Kalkınma Ajansı (USTDA) aralarında Türkiye’nin de bulunduğu LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) ithal eden kilit ülkelerde proje sponsorlarını belirleyen ABD şirketlerinin proje önerilerini değerlendirmek üzere USTDA Gaz Girişimi programını başlattı.

USTDA, ABD şirketlerinin ihracat potansiyellerini arttırmak amacıyla proje hazırlıklarının fonlanmasından, paydaş ülkelerle işbirliği imkanlarının geliştirilmesi kapsamında  sürdürülebilir altyapının geliştirilmesine ve ekonomik büyümenin teşvikine kadar destekler sağlamaktadır. USTDA bugüne kadar 75 ülke çapında 349 projeye fon sağlamış ve ABD şirketlerinin 7 Milyar Dolar ihracat yapmalarını olanaklı kılmıştır.

Doğalgaz piyasasında önemli bir tüketici olan ve önümüzdeki yıllarda enerjinin transiti ile ticaretinde önemli bir merkez olacağı öngörülen Türkiye’nin gelecekte önemini daha da arttıracağı öngörülmektedir.

USTDA başarısı kanıtlanmış yöntemleri ile proje hazırlık aşamasından, projelerin dizaynına ve uygulanmasına kadarki süreçte Türkiye’deki doğal gaz sektörünü desteklemeyi planlamaktadır.
 
Konu ile ilgili duyuruya ulaşmak için TIKLAYINIZ.