9613 Tarifesinde Sınıflandırılan Çin Menşeli Bazı “Çakmak ve Aksamları” Tanımlı Ürünlere Uygulanmakta Olan Önlemin Devam Etmesi Hk.



Lutfen Resimleri Goruntuleyiniz
Lutfen Resimleri Goruntuleyiniz

 

Lutfen Resimleri Goruntuleyiniz
İLGİLİ SEKTÖR: Çakmak

Konu: 9613 Tarifesinde Sınıflandırılan Çin Menşeli Bazı “Çakmak ve Aksamları” Tanımlı Ürünlere Uygulanmakta Olan Önlemin Devam Etmesi Hk.

Duyuru Özeti:

Çin menşeli aşağıda detaylarına yer verilen 9613 tarifesindeki bazı ürünlere muhtelif düzenlemeler kapsamında dampinge karşı önlem uygulanmakta olup, bahse konu önleme ilişkin soruşturmanın tamamlanması neticesinde;

Mevcut önlemin yürürlükten kalkması durumunda dampingin ve zararın devam etmesinin veya yeniden meydana gelmesinin muhtemel olduğu saptanmıştır.

Bu çerçevede yürürlükte olan dampinge karşı önlemin, aşağıdaki tabloda gösterilen biçimde uygulanmaya devam edilmesine karar verilmiştir.

9613.90.00.00.11 GTİP’indeki ürüne daha öncesinde 0,01 ABD Doları/Adet olarak uygulanmakta olan önlem, yeni düzenleme ile 0,02 ABD Doları/Adet olarak belirlenmiştir. Diğer ürünlere uygulanacak önlem miktarlarında herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır.
 

Konuya ilişkin düzenlemeye ulaşmak için TIKLAYINIZ.
 

Saygılarımızla,
Mevzuat Servisi

Duyurumuz ile ilgili görüş ve sorularınız için: 
[email protected]