7315 Tarife Pozisyonu Altında Sınıflandırılan “Muhtelif Mafsal Halkalı Zincirler ve Aksamı” Tanımlı Eşyaya Uygulanmakta Olan Dampinge Karşı Önlem Hakk




 

Lutfen Resimleri Goruntuleyiniz

İLGİLİ SEKTÖR: Demir veya Çelik Zincir 

Konu: 7315 Tarife Pozisyonu Altında Sınıflandırılan “Muhtelif Mafsal Halkalı Zincirler ve Aksamı” Tanımlı Eşyaya Uygulanmakta Olan Dampinge Karşı Önlem Hakkında

Duyuru Özeti:

Hindistan, Sri Lanka, Tayland ve İspanya menşeli “muhtelif mafsal halkalı zincirler ve aksamı” ithalatına ilişkin olarak önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılması ve açılan soruşturmanın usul ve esaslarının belirlenmesine ilişkin 2018/9 sayılı Tebliğ, 09/03/2018 tarihli 30355 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.   

Hali hazırda, 2010/13 ve 2016/19 sayılı Tebliğler uyarınca ÇHC menşeli muhtelif mafsal halkalı zincirler ve aksamlarının ithalatında dampinge karşı 1.200 ABD Doları/Ton seviyesinde kesin önlem uygulanmakta olup, 2013/31 sayılı Tebliğ ile ÇHC menşeli eşyaya uygulanan önlem, iki firma hariç tutulmak üzere Güney Kore, Malezya ve Tayvan menşeli/çıkışlı anılan eşya ithalatına teşmil edilmiştir.

Tosyalı Makina San. ve Tic. Ltd. Şti. firması tarafından, Ekonomi Bakanlığı’na iletilen, önlem konusu ülkeler menşeli muhtelif mafsal halkalı zincirler ve aksamının ithalatında uygulanan dampinge karşı önlemin Hindistan, Sri Lanka, Tayland ve İspanya üzerinden yapılan ithalat ile etkisiz kılındığına yönelik iddia üzerine, Bakanlık tarafından bir inceleme başlatılmış olup, önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılmasına karar verilmiştir.
 
  
Konu ile ilgili düzenlemeye ulaşmak için TIKLAYINIZ.