2014-9 CE Ekler, 2014-9 CE İşareti Taşıması Gereken Ürünlerin Denetimi



31 Aralık 2013  SALI

Resmî Gazete

Sayı : 28868 (Mükerrer)

TEBLİĞ

Ekonomi Bakanlığından:

CE İŞARETİ TAŞIMASI GEREKEN BAZI ÜRÜNLERİN

İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ

(ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2014/9)

Amaç ve kapsam

MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, ek-1de yer alan yönetmelikler kapsamında olan ve ek-2de belirtilen ürünlerin ithalatta, tabi bulundukları yönetmelik veya yönetmeliklere uygunluğunun denetimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

(2) Bu Tebliğ Serbest Dolaşıma Giriş Rejimine tabi tutulacak ürünleri kapsar.

Dayanak

MADDE 2 (1) Bu Tebliğ, 28/1/2013 tarihli ve 2013/4284 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Teknik Düzenlemeler Rejimi Kararının 4 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 3 (1) Bu Tebliğde geçen;

a) Bakanlık: Ekonomi Bakanlığını,

b) Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS): Ürün güvenliği ve teknik düzenlemeler mevzuatı uyarınca yürütülen denetim, uygunluk ve izin işlemlerinin elektronik ortamda ve risk esaslı olarak yapılması amacıyla kurulan internet tabanlı uygulamayı,

c) Fiili denetim: Belge kontrolü, işaret kontrolü, fiziki muayene ve laboratuvar testinden biri veya birkaçını,

ç) Geri gelen eşya: 7/10/2009 tarihli ve 27369 mükerrer sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Gümrük Yönetmeliğinin 446 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinde tanımlanan nedenlerle geri gelen daha önce ihraç edilmiş eşyayı,

d) Kapsam dışı: GTİP olarak ek-2de belirtilmekle birlikte, ek-1deki tabloda belirtilen ilgili yönetmelik veya yönetmeliklerin kapsamına girmeyen ürünü,

e) Risk: Tebliğ kapsamında yer alan ürünlerin tabi bulundukları yönetmelik veya yönetmeliklere uygun olmama ihtimalini,

f) Risk analizi: Ek-2de yer alan ürünlerin risk derecesini ve fiili denetime yönlendirilip yönlendirilmeyeceğini belirlemek amacıyla, TAREKSte firma hakkındaki bilgiler; geçmişte yapılan denetimlerin sonuçları; üretici veya ithalatçı firma ya da temsilcisi; giriş gümrüğü; ürünün cinsi, markası, modeli, fiyatı ve miktarı; menşe, çıkış, sevk veya ticaret yapılan ülke ve risk tespiti için kullanılabilecek diğer bilgilerden hareketle yapılan işlemi,

g) TSE: Türk Standardları Enstitüsünü,

ifade eder.

TAREKS ve firma tanımlaması

MADDE 4 (1) Ek-1de yer alan yönetmelikler kapsamında olan ve ek-2de belirtilen ürünlerin ithalat denetimiyle ilgili tüm işlemler TAREKS üzerinden ve risk analizine göre yapılır.

(2) Bu Tebliğ kapsamı ürünleri ithal etmek isteyen firmaların, 29/12/2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2011/53) çerçevesinde TAREKSte tanımlanması ve firma adına TAREKSte işlem yapacak en az bir kullanıcının yetkilendirilmiş olması gerekir.

İthalatçının başvurusu

MADDE 5 (1) Bu Tebliğ kapsamındaki denetimler Gümrük Yönetmeliğinin 181 inci maddesinin dördüncü fıkrası çerçevesinde gümrük beyannamesinin tescili öncesinde yapılır.

(2) Firma adına işlem yapmak üzere yetkilendirilen kullanıcı, Bakanlık internet sayfasının E-İmza Uygulamaları” kısmında yer alan E-İmza Uygulamalarına Giriş” bölümünü kullanarak TAREKS üzerinden ithal partisine ilişkin verileri girerek başvurusunu yapar.

(3) Başvuru üzerine, TAREKS tarafından firmaya, TSE nezdindeki işlemlerini takip edebilmesi amacıyla bir başvuru numarası verilir.

(4) Verilerin doğru, eksiksiz ve zamanında girilmesinden kullanıcı sorumludur.

Muafiyetler ve istisnalar

MADDE 6 (1) A.TR belgeli olduğu kullanıcı tarafından TAREKSte beyan edilen ürünler için ürünün ithal edilebileceğine dair TAREKS referans numarası doğrudan oluşturulur.

(2) Sanayicilerin ürettikleri ürünlerin bünyesinde girdi olarak kullanılmak üzere ithal edilen bu Tebliğ kapsamı ürünler için, sanayici veya sanayici adına ithalat yapan tedarikçi tarafından sanayi sicil belgesinin verildiği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne başvurulur. İthal edilmek istenen ürünlerin bu Tebliğ hükümlerinden muaf olarak ithal edileceğine dair Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yazısının elektronik ortamda TAREKSe yüklenmesini müteakip ürünün ithal edilebileceğine dair TAREKS referans numarası doğrudan oluşturulur.

(3) Geri gelen eşya için, bu ürünlerin ihracat beyannamesi numarasının kullanıcı tarafından TAREKSe yüklenmesi ve geri gelen ürünlerin teknik mevzuata uygun olması kaydıyla piyasaya arz edilebileceğine dair ek-4te yer alan taahhütnamenin kullanıcı tarafından TAREKSe yüklenmesini müteakip ürünün ithal edilebileceğine dair TAREKS referans numarası doğrudan oluşturulur.

(4) AQAP veya GMP belgesi sahibi sanayicilerin kendi ihtiyaçları için ek-2de belirtilen ürünlerden yapacakları ithalatta, AQAP veya GMP belgelerinin elektronik ortamda TAREKSe yüklenmesini müteakip ithal konusu her ürün için doğrudan oluşturulan TAREKS referans numarası, içinde bulunulan yılın sonuna kadar aynı ürünlerin müteakip ithalatında kullanılır.

(5) Risk analizine göre yapılacak değerlendirmede gerektiğinde, birinci, ikinci, üçüncü veya dördüncü fıkra kapsamına giren ürünler de fiili denetime yönlendirilebilir.

Kapsam dışı

MADDE 7 (1) Başvuru konusu ithalat partisine ilişkin kapsam dışı beyanı ithalatçı tarafından ilgili gümrük idaresine yapılır.

Risk analizi

MADDE 8 (1) Firma adına işlem yapan kullanıcıların TAREKS üzerinden beyan ettiği bilgiler çerçevesinde, fiili denetime yönlendirilen ürünler TAREKS aracılığıyla yapılacak risk analizine göre belirlenir.

(2) Risk analizinde kullanılacak kriterler, gerektiğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, TSE ve ilgili diğer tarafların da görüşü alınarak Bakanlıkça belirlenir.

(3) Risk analizi sonucunda fiili denetime yönlendirilmeyen ürünlerin ithal edilebileceğine dair TAREKS referans numarası doğrudan oluşturulur.

(4) Risk analizi sonucunda fiili denetime yönlendirilen riskli ürünlerin ithalat denetimleri ilgili yönetmelik veya yönetmeliklere uygun olarak TSE tarafından yapılır.

Fiili denetim

MADDE 9 (1) Fiili denetime yönlendirilen ürünler için ek-3te belirtilen belgeler, firma adına yetkilendirilen kullanıcı tarafından başvuru günü dâhil olmak üzere başvuru tarihinden itibaren iki iş günü içerisinde elektronik ortamda TAREKSe yüklenir. Firmanın başvuru sırasında TAREKSte talep etmesi halinde ilave süre verilebilir. İlgili belgelerin kullanıcı tarafından sisteme süresi içerisinde yüklenmemesi halinde başvuru olumsuz olarak sonuçlandırılır.

 (2) Firmalardan gerektiğinde ilave bilgi ve belge istenebilir.

(3) Fiili denetim sonucunda ilgili mevzuata aykırılık tespit edilmemesi ya da ürünün kapsam dışı olduğunun tespiti durumlarında, ürünün ithal edilebileceğine dair TAREKS referans numarası oluşturulur.

(4) İlgili mevzuata aykırılık tespit edilmesi veya ithalatçıdan talep edilen ek bilgi ve belgelerin süresi içerisinde TAREKSe yüklenmemesi durumunda fiili denetim olumsuz olarak sonuçlandırılır ve sonuç TAREKSte ilan edilir.

Kullanıcıya yapılan bildirimler

MADDE 10 (1) Kullanıcı, denetim sürecine ve sonucuna ilişkin sorgulamaları TAREKS aracılığıyla yapar.

(2) Denetim sürecine ve sonucuna ilişkin bildirimler, Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2011/53)nin 6 ncı maddesi kapsamında yapılan Yetkilendirme Başvuruları” uygulamasında kullanıcılar tarafından beyan edilen elektronik posta adresine iletilir. Kullanıcıya ulaşmayan bildirimlerden Bakanlık sorumlu değildir.

(3) Yapılan denetimde, üründe mevzuata aykırılık tespiti halinde durum ilgili gümrük idaresine ve ithalatçıya yazıyla ayrıca bildirilir.

TAREKS referans numarasının gümrüklere beyanı

MADDE 11 (1) Ürünün ithal edilebileceğine dair on beş haneli TAREKS referans numarasının gümrük beyannamesinin 44 nolu hanesine firma tarafından kaydedilmesi zorunludur.

(2) Gümrük idarelerine kapsam dışı olarak beyan edilen ürünlerin ithalatında, 262013095773484 olarak belirlenen 15 haneli TAREKS referans numarası, gümrük beyannamesinin 44 numaralı hanesine ithalatçı tarafından kaydedilir. Kapsam dışı olarak beyan edilen ürünlerin ilgili gümrük idaresince fiili denetime yönlendirilmesi halinde, 5 inci madde çerçevesinde denetim başvurusu yapılır.

İthalatçının sorumluluğu

MADDE 12 (1) İthalatçı, bu Tebliğ kapsamında denetlensin veya denetlenmesin, ithal ettiği bütün ürünlerin her halükârda ek-1deki tabloda belirtilen ilgili yönetmelik veya yönetmelikler dâhil olmak üzere ilgili tüm mevzuata uygun ve güvenli olmasından, 29/6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun uyarınca sorumludur.

(2) Ürünün ithaline izin verilmesi veya ürüne dair TAREKS referans numarası oluşturulması, ürünün mutlaka mevzuata uygun ve/veya güvenli olduğu anlamına gelmez.

(3) Bu Tebliğ kapsamında, ürünün ithal edilebileceğine dair verilen TAREKS referans numarası o ürünün ithalat işlemi dışında başka bir amaçla veya ürünün güvenli ve mevzuata uygun olduğunun ispatı olarak kullanılamaz.

Yaptırımlar

MADDE 13 (1) Bu Tebliğe aykırı hareket edenler ile yanlış veya yanıltıcı beyanda bulunanlar, sahte belge kullanan veya ibraz edenler veya belgede tahrifat yapanlar hakkında, 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun, 27/10/1999 tarihli ve 4458 sayılı Gümrük Kanunu, 2013/4284 sayılı Teknik Düzenlemeler Rejimi Kararının ilgili hükümleri ve ilgili diğer mevzuat uygulanır.

Yetki

MADDE 14 (1) Bu Tebliğde yer alan hususlarda uygulamaya yönelik önlem almaya ve düzenleme yapmaya Bakanlık Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü yetkilidir.

Yürürlükten kaldırılan tebliğ

MADDE 15 (1) 30/12/2012 tarihli ve ikinci mükerrer sayılı Resmî Gazetede yayımlanan CE İşareti Taşıması Gereken Bazı Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2013/9) yürürlükten kaldırılmıştır.

Geçiş süreci

GEÇİCİ MADDE 1 (1) Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce çıkış ülkesinde ihraç amacıyla taşıma belgesi düzenlenmiş veya Gümrük Mevzuatı uyarınca gümrük idarelerine sunulmuş olan ürünlerin ithalatı, ithalatçının talebi halinde, CE İşareti Taşıması Gereken Bazı Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2013/9)ne göre sonuçlandırılır.

(2) Ek-2de belirtilen, ancak CE İşareti Taşıması Gereken Bazı Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2013/9)nin ek-2sinde belirtilmeyen GTİPler kapsamındaki ürünlerin ithalatında 45 gün süreyle bu Tebliğ hükümleri uygulanmaz. Bu fıkra, Türk Gümrük Tarife Cetvelinde yapılan değişiklikler nedeniyle değişen GTİPler için uygulanmaz.

Yürürlük

MADDE 16 (1) Bu Tebliğ 1/1/2014 tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 17 (1) Bu Tebliğ hükümlerini Ekonomi Bakanı yürütür.

 

Tebliğin ekleri için tıklayınız

 

 

 

OYUNCAKLAR HAKKINDA YÖNETMELİK KAPSAMINDA

İTHALATTA DENETIME TABİ ÜRÜNLERİN LİSTESİ

 

GTİP

MADDE İSMİ

3213.90.00.00.00

Diğerleri (yalnız parmak boyalar)

3407.00.00.90.12

Model yapmaya mahsus patlar (yalnız çocukların eğlenmesi için hazırlanan patlar)

3924.90.00.00.19

Diğerleri (yalnız diş kaşıyıcıları)

8505.11.00.00.00

 Metalden olanlar (yalnız oyuncak mıknatıslar)

8505.19.10.00.00

Aglomere edilmiş ferritten daimi mıknatıslar (yalnız oyuncak mıknatıslar)

8505.19.90.00.00

Diğerleri (yalnız oyuncak mıknatıslar)

8712.00.30.00.00

Bilyalı rulmanı bulunan bisikletler (sele yüksekliği 435 mm den az olanlar)

8712.00.70.00.11

Bilyalı rulmanı olmayanlar (sele yüksekliği 435 mm den az olanlar)

8712.00.70.00.19

Diğerleri (sele yüksekliği 435 mm den az olanlar)

9503.00.10.11.00

Oyuncak bebekler için arabalar

9503.00.10.12.00

Üç tekerlekli bisikletler

9503.00.10.19.00

Diğerleri

9503.00.21.00.00

Oyuncak bebekler

9503.00.29.00.00

Aksam, parça ve aksesuarlar

9503.00.30.00.00

Elektrikli trenler (rayları, işaretleri ve diğer aksesuarı dahil); birleştirilecek türden küçültülmüş modeller

9503.00.35.00.00

Plastik maddelerden olanlar

9503.00.39.00.00

Diğer maddelerden olanlar

9503.00.41.00.00

İçleri doldurulmuş olanlar

9503.00.49.00.00

Diğerleri

9503.00.55.00.00

Oyuncak müzik alet ve cihazları

9503.00.61.00.00

Ahşap olanlar

9503.00.69.00.00

Diğerleri

9503.00.70.00.00

Diğer oyuncaklar (takım veya set halinde olanlar)

9503.00.75.00.00

Plastik maddelerden olanlar

9503.00.79.00.00

Diğer maddelerden olanlar

9503.00.81.00.00

Oyuncak silahlar

9503.00.85.00.00

Kalıplanarak elde edilen minyatür metal modeller

9503.00.95.00.00

Plastik maddelerden olanlar

9503.00.99.00.00

Diğerleri

9504.90.10.00.00

Takım halinde elektrikli yarış arabaları (yarış oyunları özelliğine sahip olanlar)

9504.90.80.00.00

Diğerleri

9506.70.30.00.00

Tekerlekli patenler

 

 

 

Ek-2

 

FİİLİ DENETİME YÖNLENDİRİLEN ÜRÜNLER İÇİN TAREKS’E YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER

 

1. Aşağıdaki gümrük belgelerinden eşyanın durumuna uygun olan biri veya birkaçı (*)

 

        Özet Beyan veya Taşıma Belgesi (Konşimento, CMR Belgesi, TIR Karnesi) (Eşyanın geçici depolama statüsünde bulunması ya da tam beyanlı yaygın basitleştirilmiş usule tabi olması durumunda)

        Serbest Bölge İşlem Formu, Ön Statü Belgesi (Serbest Bölgede bulunması durumunda)

        Önceki gümrük rejimine ilişkin Gümrük Beyannamesi (Antrepo ve geçici ithalat gibi)

 

2. Fatura veya proforma fatura (*)

 

3. a) Uyumlaştırılmış ulusal standartlara uygun olarak üretilen oyuncaklar için; oyuncağın takip edilen standartlara uygunluğunu gösteren, akredite bir laboratuvardan alınmış test raporlarının aslı veya test raporlarının testi yapan laboratuvar tarafından onaylanmış kopyaları

 

    b) Uyumlaştırılmış ulusal standartların tamamına veya bir kısmına uygun olmayan oyuncaklar için; onaylanmış kuruluş tarafından düzenlenen AT Tip İnceleme Belgesinin aslı veya bu belgeyi düzenleyen kuruluş tarafından onaylanmış kopyası

 

4. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 26/12/2008 tarihli ve 27092 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Bazı Tehlikeli Maddelerin, Müstahzarların ve Eşyaların Üretimine, Piyasaya Arzına ve Kullanımına İlişkin Kısıtlamalar Hakkında Yönetmelik”in kısıtlamaya tabi madde ve madde grupları ile bunların kısıtlanma şartlarının sayıldığı eki (EK-1) kapsamında, “Azorenklendiriciler, Azoboyalar (sadece tekstil ya da deri oyuncaklar ve tekstil ve deri kumaş içeren oyuncaklar için) ile fitalatlara (sadece PVC oyuncaklar için)” ilişkin hükümlere uygun olduğunu gösteren akredite bir laboratuvardan alınmış test raporlarının aslı veya test raporlarının testi yapan laboratuvar tarafından onaylanmış kopyaları

 

 

* Belgelerin asılları görüldüğü takdirde, fotokopisine “Aslı görülmüştür” ibaresi iliştirilerek muhafaza edilir.


Ek-3

 

ÜRÜN DENETMENLERİ GRUP BAŞKANLIKLARI

VE GÖREV ALANLARINDAKİ GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ

 

 

Ekonomi Bakanlığı

Bölge Müdürlükleri

 

Ürün Denetmenleri Grup Başkanlıkları

 

 

Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri

 

Gümrük Müdürlükleri

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü

Adres: Mithatpaşa Caddesi, No:18/4, Kızılay/Ankara

Tel: 0312 431 66 40, 0312 431 66 41

Faks: 0312 430 61 09

Ankara

Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Aksaray

Ankara

Ankara

Esenboğa

Karaman

Kayseri

Kırıkkale O.A.R.

Konya

Ürgüp

Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Bartın

Karadeniz Ereğli

Karabük

Zonguldak

Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Çorum

Ordu

Samsun

Ünye

Marmara Bölge Müdürlüğü

Adres: Dış Ticaret Kompleksi, Çobançeşme Mevkii, Sanayi Caddesi, D Blok, Kat:1-2, Yenibosna, Bahçelievler/İstanbul

Tel: 0212 454 08 20, 0212 454 08 21

Faks: 0212 454 08 22

İstanbul

İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

A.H.L. Kargo

A.H.L. Serbest Bölge

A.H.L. Yolcu Salonu

Ambarlı

Beylikdüzü Akaryakıt

Erenköy

Halkalı

Haydarpaşa

İstanbul Deri Serbest Bölge

İstanbul Posta

Karaköy Yolcu Salonu

Pendik

Sabiha Gökçen Havalimanı

Trakya Serbest Bölge

Zeytinburnu

Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Derince

Dilovası

Gebze

İzmit

Körfez Petrokimya

Sakarya

Bursa

Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Bozcaada

Çanakkale

Çerkezköy

Gökçeada

Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Ayvalık

Bandırma

Bursa

Eskişehir

Gemlik

Mudanya

Yalova

Edirne

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Dereköy

Hamzabeyli

İpsala

Kapıkule Gar

Kapıkule Tır

Kapıkule Yolcu Salonu

Pazarkule

Uzunköprü

Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Avrupa Serbest Bölge

Çorlu Havalimanı

Tekirdağ

Batı Anadolu Bölge Müdürlüğü

Adres: Gazi Bulvarı, No:126, Kat:7 Basmane/İzmir

Tel: 0232 483 40 26

Faks: 0232 483 77 24

 

İzmir

 

Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Adnan Menderes

Afyon

Alaşehir

Aliağa

Aydın

Çeşme

Denizli

Dikili

Ege Serbest Bölge

Foça

İzmir

İzmir Serbest Bölge

İzmir Tır

İzmir Yolcu Salonu

Kuşadası

Manisa

Uşak

Antalya

Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Alanya

Antalya

Antalya Havalimanı

Antalya Serbest Bölge

Bodrum

Dalaman Havalimanı

Datça

Fethiye

Finike

Isparta

Kaş

Marmaris

Güney Anadolu Bölge Müdürlüğü

Adres: Camişerif Mahallesi, Çakmak Caddesi, Buğdaycı Apt., Kat:6, No:27/32, Mersin

Tel: 0324 237 62 31, 0324 239 07 37

Faks: 0324 237 19 59

Mersin

Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Adana

Botaş

İncirlik

Mersin

Mersin Akaryakıt

Mersin Serbest Bölge

Mersin Yolcu Salonu

Taşucu

Yumurtalık Serbest Bölge

 

Antakya

 

Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Antakya

Cilvegözü

İsdemir

İskenderun

Yayladağı

Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü

Adres: Yeni Valilik Binası, Kat:5, No:533, Gaziantep

Tel: 0342 230 78 52, 0342 230 78 53

Faks: 0342 221 21 44

Gaziantep

 

Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Kahramanmaraş

Malatya

Sivas

GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Akçakale

Ceylanpınar

Çobanbey

Gaziantep

İslahiye

Karkamış

Mürşitpınar

Öncüpınar

Şanlıurfa

GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Şanlıurfa

İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Ali Rıza Efendi

Batman

Diyarbakır

Habur

İpekyolu

Mardin

Nusaybin

Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Esendere

Kapıköy

Van

Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü

Adres: Hükümet Konağı, Üst Zemin Kat, C Blok, Trabzon

Tel: 0462 230 19 82

Faks: 0462 229 73 09

Trabzon

Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Giresun

Hopa

Rize

Sarp

Trabzon

Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Aktaş

Akyaka

Borualan

Dilucu

Doğu Beyazıt

Erzurum

Gürbulak

Türkgözü

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ek-4

 

TAAHHÜTNAME ÖRNEĞİ

 

EKONOMİ BAKANLIĞINA

 

Oyuncakların İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2014/10) uyarınca, ithal etmek istediğimiz … GTİP’li ve … isimli, … numaralı ihracat beyannamesi muhteviyatı geri gelen eşyayı, ilgili teknik mevzuatına uygun ve güvenli olmaması halinde iç piyasada satışa sunmayacağımızı veya kullanıma arz etmeyeceğimizi, aksine hareket ettiğimiz takdirde ithalata konu ürünün CIF değerinin % 60’ının bağlı bulunduğumuz vergi dairesince tarafımıza tebliğ edildiği tarihteki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuru üzerinden hesaplanacak Türk Lirası karşılığını bütçeye gelir kaydedilmek üzere ödeyeceğimizi, ödemeyi 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun hükümlerine göre yerine getireceğimizi kabul ve taahhüt ederiz.

 

 

 

 

 

 

İthalatçının veya Temsilcisinin İsmi/Unvanı

Yetkili İmza(lar)

Tarih

 

 

 

 

 

 

 

 

 


İthalatçının açık unvanı ve adresi

:

İlgili gümrük idaresi

:

Gümrük Beyannamesinin tarihi ve sayısı

:

İthalatçının bağlı bulunduğu vergi dairesinin adı

:

İthalatçının vergi sicil numarası

:

İthalatçının bağlı bulunduğu oda ve sicil numarası

:

İthal konusu ürünün CIF değeri

: