1988 Sözleşmesi – Jamaika, Ermenistan, Zimbabve / Ön Bildirim Genişletilmesi hakkında,

 1988 Sözleşmesi – Jamaika, Ermenistan, Zimbabve / Ön Bildirim Genişletilmesi hakkında,


Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan bir yazıda;
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıya atıfta bulunarak, Dışişleri Bakanlığı tarafından iletilen ve Jamaika, Ermenistan ve Zimbabve hükümetlerinin 1988 tarihli Uyuşturucu ve Psikotrop Maddelerin Kaçakçılığına Karşı BM Sözleşmesinin 12’inci ve 24’üncü Maddeleri uyarınca yaptıkları bildirimler hakkında bilgi verilmiştir.
 
Bu kapsamda, Zimbabve, Ermenistan ve Jamaika’nın sözkonusu Sözleşmenin ilgili 1 Numaralı Tablolarda kayıtlı maddelere ek olarak, “ephedrine, pseudocpbedrine ve safrole-rich” yağlarının da ön bildirimlerini düzenleyen 12. Madde’nin 10. Fıkrası kapsamı altına alındığı bildirilmektedir.
 
Dolayısıyla, bahsekonu maddelerin ülkemizden anılan ülkelere ihracatında, uyuşturucu ve psikotrop madde/müstahzarlarının yasal ticareti çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’ndan alınması gereken özel izin belgesine ek olarak, ilgili yetkili makamlara, aşağıdaki bilgilerin ve ayrıca taraflar arasında karşılıklı tespit edilmiş olabilecek diğer tüm bilgilerin iletilmesi gerekmektedir:
 
– İthalatçının, ihracatçının ve biliniyorsa alıcının adı ve adresi,
– 1 Numaralı Tablodaki maddenin adı,
– İhraç edilen maddenin miktarı,
– Öngörülen hudut giriş kapısı ve öngörülen sevkiyat tarihi.
 
Üye firmalarımızın bilgi edinmeleri rica olunur.