0713 Tarife Pozisyonunda Yer Alan Bazı “Nohut, Fasulye, Barbunya, Börülce..” Tanımlı Eşyalara İlişkin Gümrük Vergisinin % 0 Olarak Belirlenmesi Hakkın




 

Lutfen Resimleri Goruntuleyiniz

İLGİLİ SEKTÖR: Tarım – Hububat

Konu: 0713 Tarife Pozisyonunda Yer Alan Bazı “Nohut, Fasulye, Barbunya, Börülce..” Tanımlı Eşyalara İlişkin Gümrük Vergisinin % 0 Olarak Belirlenmesi Hakkında

Duyuru Özeti:

 

İthalat Rejimi Kararına ekli I sayılı listede yer alan ve aşağıdaki tabloda gümrük tarife istatistik pozisyonu (G.T.İ.P.) ve ismi belirtilen maddelerin gümrük vergileri karşısında gösterildiği şekilde yeniden belirlenmesine ilişkin Karar 02/12/2017 tarihli ve 30258 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.
Yapılan düzenleme ile 0713 tarife pozisyonunda yer alan bazı “Nohut, Fasulye, Barbunya, Börülce..” tanımlı eşyalara ilişkin gümrük vergisinin 01/06/2018 tarihine kadar  % 0 olarak uygulanması kararlaştırılmıştır.
Daha öncesinde söz konusu ürünler için %19,3 e varan oranlarda gümrük vergisi uygulanmaktaydı. Bunun yanı sıra Karar’da yer verilen 4 ve 5 numaralı dipnotlarda yapılan değişiklik ile 01/06/2018 tarihinden sonra uygulanacak vergi oranları belirlenmiştir.

Konu ile ilgili düzenlemeye ulaşmak için TIKLAYINIZ.